Hlavné menu UJS

Prednáška profesora medicíny Dr. Sándora Szabóa

Pred 80 rokmi, v roku 1936 vyšiel vo vedeckom časopise Nature vedecký článok Hansa Selyeho s názvom Syndróm vyvolaný škodlivými činiteľmi, a pred 60 rokmi, v roku 1956 bola vydaná jeho kniha s názvom Život a stres. Práve v znamení týchto významných vedeckých jubileí uskutočnil dňa 9. marca 2016 svoju prednášku na našej univerzite profesor medicíny Dr. Sándor Szabó, jeden z posledných doktorandov svetoznámeho znalca, bádateľa Hansa Selyeho, vedecký pracovník Centra lekárskych vied Kalifornskej univerzity.

Prednáška pána profesora spestrená osobnými zážitkami zo spoločných výskumov sa zameriavala predovšetkým na prezentovanie vedeckej činnosti Hansa Selyeho, na stres a jeho podoby vo forme distresu a eustresu a na oboznámenie sa s jeho najvýznamnejšími dielami. Po prednáške pán rektor našej univerzity za šírenie dobrého mena a popularizáciu vedeckej činnosti nášho pomenovateľa Hansa Selyeho a za úsilie vyvíjané v oblasti zachovávania jeho dedičstva udelil Dr. Sándorovi Szabóovi pamätnú medailu UJS. Prednášku pána profesora poctil svojou prítomnosťou aj medicínsky výskumník Dr. János Filakovszky, prezident a konateľ medzinárodnej spoločnosti Quintiles so sídlom vo Viedni.

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem