Hlavné menu UJS

Univerzita J. Selyeho v znamení promócií

V mesiacoch jún a júl sa Univerzita J. Selyeho opäť stala dejiskom radostných a slávnostných udalostí ─ práve v tomto období sa konali promócie. Vďaka rozsiahlym vývojovým prácam Akademického informačného systému mohli naši študenti popri dvojjazyčnom diplome o ukončení štúdia v slovenskom a anglickom jazyku po prvýkrát prevziať aj dvojjazyčný diplom v slovenskom a maďarskom jazyku. Na základe žiadosti naši absolventi prevzali celkom 148 dvojjazyčných diplomov v jazyku slovenskom a maďarskom.


Reformovaná teologická fakulta odovzdala svojim absolventom diplomy dňa 19. júna v rámci slávnostnej promócie spojenej s bohoslužbou v priestoroch kostola reformovanej cirkvi v Komárne. Na slávnostnej udalosti prevzali diplom o ukončení štúdia 19 absolventi fakulty (5 ukončili doktorandské PhD. štúdium študijného programu Teológia, 8 absolvovali študijný program Reformovaná teológia na magisterskom- spojenom 1. a 2. stupni štúdia, 5 Misiológiu, diakoniu a sociálnu starostlivosť na bakalárskom stupni štúdia a 1 študent rigorózneho konania získal akademický titul ThDr.)

Na Ekonomickej fakulte našej univerzity sa slávnostné odovzdanie diplomov konalo v dňoch 7. a 8. júla v aule konferenčného centra UJS. Na fakulte úspešne ukončilo štúdium a získalo diplom celkovo 187 absolventov (na magisterskom stupni štúdia ukončilo študijný program Ekonomika a manažment podniku 68 študentov a študijný program Riadenie podniku 26 študentov, na bakalárskom stupni štúdia absolvovalo študijný program Ekonomika a manažment podniku 76 absolventov a študijný program Aplikovaná informatika 14 študentov, a ďalší 3 absolventi získali akademický titul PhDr. v rámci úspešného rigorózneho konania).

Úspešní absolventi Pedagogickej fakulty v počte 261 prevzali svoje diplomy na slávnostných promóciách dňa 13. a 14. júla. Magisterské štúdium úspešne absolvovalo 135 študentov (79 v študijnom programe Učiteľstva umelecko-výchovných a výchovných predmetov v rôznych kombináciách a 56 v študijnom programe Učiteľstva pre primárne vzdelávanie), bakalárske štúdium ukončilo 106 absolventov (41 v študijnom programe Učiteľstva umelecko-výchovných a výchovných predmetov v kombinácii a 65 v študijnom programe Predškolská sa elementárna pedagogika). Ďalších 18 študentov úspešne absolvovalo rigorózne konanie a získalo oprávnenie používať akademický titul PaedDr. Po úspešných dizertačných skúškach získali diplom2 absolventi doktorandského štúdia Maďarský jazyk a literatúra, ďalší 4 študenti môžu obhájiť dizertačné práce v auguste t.r.

Univerzita J. Selyeho od svojho založenia odovzdala svojim absolventom 6621 diplomov. Naša ustanovizeň sa aj touto formou podieľa na zvyšovaní vzdelanostnej úrovne Maďarov žijúcich na Slovensku a vytváraní novej vrstvy inteligencie, ktorá sa v budúcnosti môže stať základným pilierom našej komunity. Univerzita J. Selyeho ako jediná medzi vysokými školami na Slovensku, ktoré realizujú vzdelávanie v jazyku maďarskom, zabezpečila pre svojich absolventov dvojjazyčné diplomy v slovenskom aj maďarskom jazyku.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem