Hlavné menu UJS

Metodický deň pre učiteľov chémie na UJS

Dňa 4. júla 2017 Katedra chémie UJS po prvýkrát organizovala metodický deň chémie, zameraný na odborné vzdelávanie učiteľov chémie nášho regiónu.

Podujatie krátkym príhovorom otvorili rektor našej univerzity György Juhász a dekanka Pedagogickej fakulty Kinga Horváth.

Odborné podujatie poctili svojou prítomnosťou významní prednášatelia, uznávaní odborníci v oblasti chémie.  Erzsébet Hegedűs, profesorka Poľnohospodárskej univerzity v Nitre vo svojom vystúpení poukázala na dlhoročný boj o zachovanie vzdelávania učiteľov chémie v maďarskom jazyku. S hrdosťou prezentovala úspechy dosiahnuté vo vzdelávaní pedagógov. Beáta Brestenská, docentka Katedry didaktiky, prírodných vied, psychológie a pedagogiky Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského oboznámila prítomných s koncepciou vzdelávania založeného na objavovaní a prezentovala integrovanie mobilných technológií umožňujúcich rozvíjanie a monitorovanie cieleného kognitívneho myslenia. 

Ďalšími významými prednášateľmi metodického dňa boli Ildikó Mojzes, učiteľka chémie Gymnázia Pétera Pázmánya v Nových Zámoch a Tímea Podlupszki, učiteľka chémie na ZŠ na ul. Práce v Komárne. Popri pedagógoch sa podujatia zúčastnili aj predstavitelia podnikateľskej sféry, ako napr. Peter Spišák zo spol. PMSDelta sk., výhradný distribútor produktov Vernier Softver & Technology na Slovensku, ktorý prezentoval bezdrôtové mobilné laboratórne meracie systémy, použiteľné vo výučbe predmetu chémia.

Významné podujatie sa tešilo veľkému záujmu zo strany pedagógov chémie - prvého metodického dňa na UJS sa zúčastnilo 39 učiteľov chémie z 24 vzdelávacích inštitúcií Slovenskej republiky. Veríme, že na budúci rok budeme môcť privítať na akademickej pôde našej univerzity aj nových záujemcov o vyučovanie predmetu chémia.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem