Hlavné menu UJS

Návšteva Tibora Navracsicsa a Pála Csákyho na pôde Univerzity J. Selyeho

Veľký záujem sprevádzal prednášku Tibora Navracsicsa, eurokomisára Európskej komisie pre vzdelávanie, kultúru, mládež a šport a Pála Csákyho, poslanca Európskeho parlamentu Slovenskej republiky. Politici na pôdu Univerzity J. Selyeho zavítali 5. novembra. Témy prednášok smerovali k podrobnejšiemu pochopeniu fungovania národnostných skupín a komunít na území EU. Významní odborníci sa vyjadrili aj o súčasných problémoch jednotlivých národov, národností a komunít, zároveň hovorili aj o budúcich výzvach európskeho spolunažívania.

Podujatie, ktoré sa tešilo veľkej popularite, poctili svojou prítomnosťou J.E. Éva Czimbalmosné Molnár, veľvyslankyňa Maďarska v Bratislave a László Stubendek, primátor mesta Komárno. V úvodnom prejave sa v mene univerzity ujal slova János Tóth, rektor univerzity.

Prednáška Tibora Navracsicsa a Pála Csákyho sa uskutočnila v rámci sprievodného podujatia pred programom „Týždeň vedy 2015“.

O jednotlivých ďalších programoch sa môžete informovať na webovej stránke www.tyzdenvedy.sk.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem