SJE főmenü

Választások az SJE rektori tisztségének betöltésére

Választások a Selye János Egyetem rektori tisztségének betöltésére

A Selye János Egyetem Akadémiai Szenátusa (a továbbiakban „SJE“ és „ASz“) a többször módosított 131/2002 sz. szlovák felsőoktatási törvény, az SJE Alapszabályzata (13., 14. és 15. cikkelyei), valamint az SJE ASz Tárgyalási Rendje (4. cikkelye) alapján

választásokat hirdet az SJE rektori tisztségének betöltésére.

A rektorválasztás időpontja: 2020. november 26. (csütörtök)

A választások menete és időbeosztása:

1. Az SJE rektorjelöltjére javaslatot tehetnek az SJE akadémiai közösségének, valamint az SJE Igazgatótanácsának tagjai. Az SJE ASz elnökéhez, PaedDr. Puskás Andreához, PhD. címzett írásos, névvel ellátott jelöléseket az előírt formanyomtatványon (a mellékletben található jelölőlap) az egyetemi iktatóban lehet leadni 2020. november 5. 12:00 óráig. A jelzett időn túl beérkező jelöléseket nem vesszük figyelembe.
  1. A COVID-19 megbetegedés terjedése és a közegészségügy veszélyeztetésére való tekintettel ajánlott, hogy a rektorjelölt is aláírja a jelölőlapot. Amennyiben ez nem történik meg, az SJE ASz elnöke biztosítja, hogy a rektorjelöltek írásban beleegyezésüket adják az SJE rektori tisztségébe való jelölésükhöz. Ezt követően az SJE ASz elnöke 2020. november 12-ig közzéteszi az SJE hivatali tábláján (az egyetem webhelyén és a hirdetőtábláin) a rektorjelöltek listáját.
  1. Az SJE akadémiai közösségének ülésére, amelyen a rektorjelöltek bemutatkoznak és ismertetik az egyetem fejlesztésére vonatkozó elképzelésüket az elkövetkező választási időszakban, 2020. november 26-án, 9.00 órai kezdettel kerül sor. A COVID-19 megbetegedés terjedése és a közegészségügy veszélyeztetésére való tekintettel az akadémiai közösség ülése helyszíni közvetítés formájában követhető a nyilvánosság számára. A közvetítéshez való hozzáférés a jelöltek jegyzékével egyidejűleg kerül közzétételre. A rektorjelöltek személyesen jelen lehetnek az SJE dísztermében vagy online formában tarthatják meg bemutatkozásukat. A rektorjelöltek bemutatkozásának sorrendjéről sorsolás által döntenek a helyszínen.
  1. Az ülésen az ASz elnöke ismerteti a rektorjelöltek életrajzát (max. 3 normaoldal terjedelemben). A rektorjelöltek bemutatkozása max. 30 percig tart. Az SJE ASz elnöke legkésőbb 2020. november 25., 16.00 óráig nyilvánosságra hozza az egyetem honlapján azt az e-mail címet, amelyen keresztül az SJE akadémiai közösségének és igazgatótanácsának tagjai kérdéseket intézhetnek a rektorjelöltekhez. A konkrét e-mail a kérdésen kívül tartalmazza a rektorjelölt nevét, akihez az e-mail küldője a kérdést intézi, továbbá az akadémiai közösség vagy az igazgatótanács tagjának nevét és munkahelyét, ill. az általa látogatott évfolyam és tanulmányi program megjelölését. Az akadémiai közösség tagjai az SJE hivatalos e-mail címeiről küldhetik el elektronikus leveleiket a kérdéseikkel (ez nem vonatkozik az igazgatótanács tagjaira).
  1. A rektorválasztásra 2020. november 26-án, az akadémiai közösség ülését követően, az ASz ülésén kerül sor.
  1. A rektorjelölt megválasztását követően az ASz elnöke 24 órán belül ismerteti a választások eredményét a rektorjelöltekkel, az akadémiai közösséggel és gondoskodik az eredmény nyilvánosságra hozataláról az SJE hivatali tábláján (az egyetem webhelyén és hirdetőtábláin).

Komárom, 2020. október 20.
PaedDr. Puskás Andrea, PhD.
az SJE ASz elnöke

spam vedelem