Hlavné menu UJS

Vyhlásenie volieb kandidáta na funkciu rektora UJS

Vyhlásenie volieb kandidáta na funkciu rektora Univerzity J. Selyeho

Akademický senát Univerzity J. Selyeho (ďalej len „AS“ a „UJS“) vypisuje voľby kandidáta na funkciu rektora UJS podľa Zákona o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov č. 131/2002 Z. z. v znení neskorších predpisov, Štatútu UJS (Čl. 13, 14, 15) a Rokovacieho poriadku AS UJS (Čl. 4).

Dátum konania volieb: 26. novembra 2020 (štvrtok)

Priebeh a harmonogram volieb:

  1. Návrhy na kandidáta na funkciu rektora UJS môže podať každý člen akademickej obce alebo Správnej rady UJS neanonymne v písomnej podobe predsedníčke AS UJS, PaedDr. Andrei Puskás, PhD., cez podateľňu UJS na predpísanom formulári (Návrhový list viď v prílohe) do 5. novembra 2020 do 12:00 hod. Na návrhy doručené po tomto termíne sa neprihliada.
  1. Vzhľadom na ohrozenie verejného zdravia z dôvodu ochorenia COVID-19, odporúča sa odovzdať návrhy podpísané aj kandidátmi na funkciu rektora. Ak sa tak nestane, predsedníčka AS UJS zabezpečí písomný súhlas navrhnutých kandidátov s ich kandidatúrou a následne zverejní mená kandidátov na rektora na úradnej výveske UJS (na webovom sídle univerzity a na oznamovacích tabuliach UJS) do 12. novembra 2020.
  1. Zasadnutie akademickej obce UJS, na ktorom kandidáti na funkciu rektora prednesú vlastné koncepcie rozvoja UJS na nasledujúce volebné obdobie, sa uskutoční dňa 26. novembra 2020 o 9.00 hodine. Vzhľadom na ohrozenie verejného zdravia z dôvodu ochorenia COVID-19, spôsobený koronavírusom, zo zasadnutia akademickej obce UJS sa zabezpečí verejný priamy prenos. Prístupové údaje sa zverejnia spolu s menami kandidátov. Kandidáti na funkciu rektora môžu byť fyzicky prítomní v aule UJS, resp. svoj prejav prednesú online. Poradie prejavov sa určí žrebovaním na mieste.
  1. Na zasadnutí akademickej obce predsedníčka AS uvedie životopis každého kandidáta na funkciu rektora (max. 3 normostrany). Prejav kandidátov na rektora trvá maximálne 30 minút. Otázky pre kandidátov na rektora môžu predložiť členovia akademickej obce UJS a členovia Správnej rady UJS elektronicky na e-mailovú adresu. Predsedníčka AS UJS zverejní e-mailovú adresu na webovej stránke UJS najneskôr do 25. novembra 2020 16:00 hod. Konkrétny e-mail, okrem samotnej otázky, musí obsahovať meno kandidáta na rektora, od ktorého sa odpoveď očakáva, ďalej meno a pracovisko, resp. ročník a študijný program člena akademickej obce UJS alebo Správnej rady UJS. Jednotlivé mailové otázky akademickej obce sa majú posielať z oficiálnych UJS-adries (okrem členov Správnej rady UJS).
  1. Voľby kandidáta na rektora UJS uskutoční Akademický senát UJS na svojom zasadnutí dňa 26. novembra 2020 neodkladne po zasadnutí akademickej obce UJS.
  1. Po zvolení kandidáta na rektora predsedníčka AS UJS oznámi výsledky volieb uchádzačom o kandidáta na rektora, akademickej obci a zabezpečí ich zverejnenie do 24 hodín na úradnej výveske UJS (na webovom sídle univerzity a na oznamovacích tabuliach UJS).

Komárno 20. októbra 2020
PaedDr. Andrea Puskás, PhD.
predsedníčka AS UJS

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem