Hlavné menu UJS

IX. kolo Študentskej vedeckej odbornej činnosti pre študentov maďarskej národnosti žijúcich na Slovensku

IX. kolo Študentskej vedeckej odbornej činnosti pre študentov maďarskej národnosti žijúcich na Slovensku

Na Univerzite J. Selyeho sa v dňoch 13 - 14. novembra 2014 konalo IX. kolo vedeckého fóra študentov maďarskej národnosti žijúcich na Slovensku a študujúcich na univerzitách a vysokých školách v Slovenskej a Českej republike. (ŠVOČ)

Na slávnostnom otvorení ŠVOČ sa účastníkom prihovorili rektor UJS p. János Tóth, podpredseda Celoštátnej Rady SVOČ v Maďarsku p. Tamás Weiszburg a p. Zoltán Bóna, predseda Študentskej siete na Slovensku. Po otvorení konferencie sa uskutočnilo zasadnutie jednotlivých sekcií a hlavných porotcov ŠVOČ. Vedecká rada študentov maďarskej národnosti žijúcich na Slovensku si v osobe p. rektora János Tótha zvolila nového predsedu, ktorý v tejto funcii nahrádza p. Attilu Komzsíka, dekana Fakulty stredoeurópskych štúdií Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre (FSŠ UKF). Rada sa taktiež uzniesla na tom, že nasledujúce, t.j. X. kolo ŠVOČ sa uskutoční na FSŠ UKF a jeho výkonnou predsedníčkou bude p. Žofia Bárcziová, prodekanka FSŠ UKF.

Po plenárnej prednáške p. profesora Pukánszkiho dvojdňové podujatie pokračovalo vyhodnotením súťažných prác a odovzdaním ocenení. Odborná porota z 38 predložených prác vyhodnotila celkovo 29 prác. Pre našu univerzitu bolo obzvlášť potešujúcim faktom, že z prezentovaných prác 17 patrilo práve študentom UJS. Autori víťažných prác boli ocenení štipendiom a hodnotnými vecnými cenami. Najlepšie vedecké práce študentov postupujú do XXXII. celoštátneho kola OTDT, ktoré sa uskutoční na jar r. 2015 v Maďarsku.

Zoznam víťazných vedeckých prác, autori ktorých boli odmenení štipendiom, je dostupný tu. Zvláštnu cenu v podobe odbornej stáže v Bruseli, ktorú do súťaže ponúkol Pál Csáky, mohli prevziať András Hajdú a Patrik Baka. Ďalšia zvláštna cena udelená za výbornú prácu ─ tablet venovaný firmou Microcomp ─ patrí Klaudii Horváth. Autorom víťazných prác srdečne gratulujeme.

Záverečným aktom IX. kola ŠVOČ bolo symbolické odovzdanie štafety budúcoročnému organizátorovi, prodekanke FSŠ UKF.
Fotodokumentácia:

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem