Hlavné menu UJS

Zasadnutie Asociácie dekanov pedagogických SR a ČR na UJS

V dňoch 14.-16. januára 2015 sa na pôde Univerzity J. Selyeho konalo ďalšie z pravidelných zasadnutí Asociácie dekanov pedagogických fakúlt SR a ČR (AD PF), na ktorom zástupcovia jednotlivých fakúlt diskutovali o aktuálnej situácii merania a zvyšovania výkonnosti pedagógov a vedeckých pracovníkov, resp. o manažovaní a riadení z pozície vyššieho manažmentu pre tento typ vysokých škôl v kontexte prebiehajúcich legislatívnych zmien.

Vzácnych hostí privítala dekanka PF UJS prof. PhDr. Margit Erdélyi, CSc; úvodný príhovor mal rektor UJS doc. RNDr. János Tóth, PhD. V rámci zasadnutia odzneli prednášky na témy: Skúsenosti z komplexnej akreditácie ohľadom pedagogických fakúlt, Aktuálne problémy a konzorcium pedagogických fakúlt v ČR, Dilemy vyučovania slovenskej literatúry v maďarskom kultúrno-jazykovom prostredí, atď. Cieľom stretnutia bola o. i. aj komparácia vývoja vysokého školstva v oboch krajinách so zreteľom na PF, výmena aktuálnych informácií a rokovanie o ďalšej vzájomnej kooperácii. Na stretnutí sa zúčastnilo 55 dekanov a prodekanov zo všetkých pedagogických fakúlt z Česka a Slovenska. Na pracovnom stretnutí sa zúčastnil aj minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky – pán Juraj Draxler, MA, ktorý sa vo svojej prednáške venoval najmä problematike vysokého školstva v Slovenskej republike.

Ďalšie prezentácie mali pozvaní hostia z Česka a Slovenska: prof. PhDr. Gabriela Petrová, CSc., predsedníčka pracovnej skupiny Akreditačnej komisie, poradného orgánu vlády SR pre pedagogické vedy; Mgr. Michal Vančura, PhD., dekan Pedagogickej fakulty Jihočeskej univerzity v Českých Budějoviciach; Doc. Ing. Čestmír Serafín, Dr. Ing-paed IGIP., dekan Pedagogickej fakulty Univerzity Palackého v Olomouci; Doc. PaedDr. Jana Duchovičová, PhD., prodekanka Pedagogickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a Doc. Ivan Halász, PhD., pracovník Katedry slovenského jazyka a literatúry Pedagogickej fakulty Univerzity J. Selyeho v Komárne. Po každej prednáške (prezentácii) sa uskutočnila zaujímavá diskusia. Počas zasadnutia sa uskutočnilo okrem oficiálneho programu aj množstvo bilaterálnych rokovaní o konkrétnych otázkach vzájomnej česko-slovenskej spolupráce.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem