Hlavné menu UJS

Úspechy Speváckeho zboru UJS v akademickom roku 2014/2015

Tohtoročné prvé verejné vystúpenie Speváckeho zboru UJS sa uskutočnilo pri príležitosti 10. výročia založenia našej univerzity dňa 19. septembra 2014. Spevácky zbor svojim vystúpením značne prispel k zvýšeniu sviatočnej atmosféry slávnostného podujatia.

Začiatkom decembra 2014 sa v aule Dôstojníckeho pavilónu uskutočnilo slávnostné ustanovujúce zasadnutie zastupiteľstva mesta Komárno a inaugurácia novozvoleného primátora mesta. Spevácky zbor UJS aj tentokrát bol aktívnym účastníkom slávnostného podujatia.

V priestoroch Reformovaného kostola v Komárne sa dňa 17. decembra konal tradičný, už 20. jubilejný adventný koncert komárňanských škôl, kde podobne, ako v predchádzajúcom roku, nemohol chýbať ani spevácky zbor našej univerzity. Členovia zboru krásnym spevom a kultúrnym programom  priblížili zamestnancom univerzity čaro Vianoc.

Mestské kultúrne stredisko v Komárne bolo dňa 15. marca 2015 miestom konania spomienkovej slávnosti pri príležitosti výročia maďarskej revolúcie v r. 1848-49. Popri dynamickom vystúpení nášho speváckeho zboru uznanie patrí aj ďalším účinkujúcim, recitátorom - študentom UJS Hajnalke Lakatos, Ádámovi Ballovi a Mátyásovi Ballovi.   

Speváckemu zboru UJS sa dostalo ďalšieho uznania vo forme pozvania na II. Jarné stretnutie speváckych zborov do Budapešti. Podujatie organizované dievčenským speváckym zborom MediCantare sa uskutočnilo dňa 22. marca 2015. Členovia zboru aj tentoraz dôstojne reprezentovali našu univerzitu i mesto Komárno.

Zbormajstrom Speváckeho zboru UJS je Mgr. Yvette Orsovics, PhD. ─ odborný asistent Katedry predškolskej a elementárnej pedagogiky PF UJS,  korepetítorom Márta Bakos ─ pedagóg Základnej umeleckej školy v Komárne, na flaute hrá Mgr. Anita Tóth-Bakos, PhD. ─  vedúca Katedry predškolskej a elementárnej pedagogiky PF UJS.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem