Hlavné menu UJS

Promócie na Univerzite J. Selyeho

Študenti Univerzity J. Selyeho prežívali počas mesiacov jún a júl radostné chvíle v slávnostnej sále univerzity a v kostole reformovanej cirkvi v Komárne. Absolventi našej inštitúcie mohli prevziať výsledok svojej húževnatej práce, diplom, ktorý je dôkazom úspešného bakalárskeho, magisterského, alebo doktorandského štúdia.

Na Pedagogickej fakulte Univerzity J. Selyeho ukončilo štúdium 259 absolventov. Tešiť sa z diplomu mohlo 125 pedagógov a učiteľov predškolskej a elementárnej pedagogiky na bakalárskom stupni a 124 študentov získalo diplom na magisterskom stupni štúdia (65 absolventov v študijnom programe učiteľstva akademických predmetov a 59 v študijnom programe učiteľstva pre primárne vzdelávanie). Rigorózne konanie úspešne absolvovali 10 uchádzači, ktorí  zároveň dostali oprávnenie používať akademický titul PaedDr.

Pocit úspechu prežívali aj študenti Ekonomickej fakulty univerzity. Diplom získalo 282 študentov, spomedzi nich udelili diplom na základnom, bakalárskom stupni, 119 absolventom (študijný program podnikové hospodárstvo a manažment absolvovalo 93 študentov a aplikovanú informatiku študovalo 26 mladých ľudí). Kritéria ukončenia magisterského štúdia na fakulte splnilo 158 študentov. Tým získali diplom z odboru ekonomika a manažment podniku. Zároveň, po skončení rigorózneho konania bude môcť oprávnene používať akademický titul PhDr. 5 absolventov.

Nemenej úspešná bola aj Fakulta reformovanej teológie, ktorá v tomto akademickom roku mala 18 absolventov. Na bakalárskom stupni štúdia odbor misiológia, diakonia a sociálna starostlivosť absolvovali štúdium šiesti študenti a na spojenom 1. a 2. stupni reformovanej teológie skončili teraz deviati.  Rigorózne konanie ponúka možnosť používania akademického titulu ThDr. jednému absolventovi, kým doktorandské štúdium, s akademickom titulom PhD., skončili dvaja absolventi.

Počas 11-ročnej existencie Univerzity J. Selyeho mohlo prevziať diplom po úspešnom ukončení štúdia 6049 absolventov univerzity. Vedenie našej ustanovizne aj  touto cestou praje vytrvalosť a ďalšie úspechy všetkým bývalým študentom, ktorí sú na pôde univerzity vítaní aj v budúcnosti. Centrum kariérneho poradenstva funguje práve preto, aby uľahčilo život po absolvovaní univerzity: individuálnou formou pomoci ponúka ústretovú pomoc, užitočný informačný servis a špeciálne poradenstvo pre súčasných, i bývalých študentov univerzity.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem