Hlavné menu UJS

Štátne vyznamenie Maďarska pre Lászlóa Ďurdíka a Lászlóa Szarku

Pri príležitosti štátneho sviatku Maďarska si 19. marca 2024 na Veľvyslanectve Maďarska v Bratislave prevzali vysokoškolskí učitelia Univerzity J. Selyeho, László Ďurdík a László Szarka prestížne ocenenia. Štátne vyznamenia Maďarska im odovzdal mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Maďarska, Csaba Balogh.

László Ďurdík, sociológ na dôchodku a bývalý docent Reformovanej teologickej fakulty Univerzity J. Selyeho  bol ocenený Rytierskym krížom Rádu Maďarska za desaťročia vedeckej práce a demografický výskum dejín a súčasnosti maďarskej menšiny na Slovensku.

László Szarka, historik, profesor a bývalý dekan Pedagogickej fakulty Univerzity J. Selyeho, bol vyznamenaný Rytierskym krížom Rádu Maďarska za výskumnú, pedagogickú a vedecko-organizačnú činnosť v oblasti histórie a menšinových štúdií, ako aj za svoje zásluhy vo vysokoškolskom vzdelávaní národnostných menšín na Slovensku.

Slávnostnej udalosti sa zúčastnil aj rektor našej univerzity György Juhász a prorektori Melinda Nagy a János Tóth.

Akademická obec a zamestnanci univerzity srdečne blahoželajú k prestížnym oceneniam.

(foto: Tamás Katona)

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem