Az angol tanszéket azért választottam, mert manapság nagyon fontossá vált az angol nyelv. Eleinte nem voltak érdekesek az órák, nyelvtan meg hasonló, másra számítottam. A második évfolyamban már nagyon kedveltem az órákat, nem csak az angol nyelvtudásom, szókincsem, kiejtésem javult, hanem a nyelvet is magabiztosabban használtam. A tanáraink közül voltak jobbak, rosszabbak, de összevetve, nagyon elégedett vagyok. A legtöbb tanárommal nagyon jó viszonyt ápolok, korrekt a hozzáállásuk, és ha te is az vagy, nagyon megértőek és segítőkészek – nem is hinnéd, mennyire jó egy ilyen közösségbe tartozni. L. K.

 


Az angol tanszék tanárai szakmailag nagyon felkészültek, az évek során nagyon sokat köszönhetek nekik. A diákokhoz mindig pozitívan viszonyulnak. A tanórák változatosak és egyben érdekesek. Az 5 év alatt változatos és a jövőre nézve hasznos információkat kaptunk a kurzusok során. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem bántam meg, hogy a Selye János Egyetemen, a Modern Filológiai Tanszéken tanultam. M.D.

 


Számomra a legfontosabb, amit az egyetem adott, az egyfajta tudományos gondolkodás elsajátításában való segítség volt. A különböző tudományos témákban megszerzett tudásom az életem minden területére kihatott. Formálta világlátásom, és segítségével sikerült más kontextuális ernyő alatt vizsgálnom tapasztalataimat. Cs. Á.

 


A gimnáziumban az angol nyelv mindig is a fekete listámon szerepelt. Sosem szerettem, sosem figyeltem oda az órákon, bár mindig jó jegyet kaptam a dolgozatokra, ha tehettem, be sem mentem az órákra vagy meghúzódtam a hátsó padokban… Mégis angol szakra jelentkeztem, mert úgy gondoltam, adok még egy esélyt a nyelvnek. Most sem a kedvenc nyelvem, viszont a tanároknak köszönhetően imádok angolul olvasni, filmet nézni, sőt, prezentációkat készíteni és előadni akár egy 30 fős társaság előtt is. Olyan írók műveit olvastam, akiket eddig sosem ismertem és őszintén sajnálom, hogy csak most, felnőtt fejjel döbbentem rá, mennyire fontos az irodalom szeretete. Amit pedig külön köszönök, nagyrészt Puskás tanárnőnek, hogy gyermekirodalomból olyan tippeket kaptam, amelyek később hasznosak lehetnek… H.J.


Ez alatt az 5 év alatt nemcsak igaz barátokra leltünk, hanem olyan tudás birtokába jutottunk, melyet a jövőben használni tudunk. Az angol tanszéken jól képzett, felkészült, motivált tanárokkal dolgoztunk együtt, az óráikra örömmel mentünk. Ha valaki az angol szakot választja ezen az egyetemen, biztos nem fogja megbánni. Mi is újra végigjárnánk ezt az utat. Köszönünk szépen mindent!  M. M. és Sz. D.

 


A Tanszéken olyan embereket ismertem meg, akikre lehet számítani; olyan tanáraim voltak, akik bár sokat és keményen követeltek, igazságosak voltak és segítettek is mindenben. Élmény volt ide járni; volt, hogy nehéz volt, de utólag most már pozitívan emlékszem vissza még a nehéz dolgokra is. Tanáraim ösztönzőleg hatottak rám és segítettek abban, hogy tudjam, mit akarok kezdeni az elsajátított dolgaimmal. Hálás vagyok mindenért, amit kaptam, és aki angolt akar tanulni, mégpedig magas szinten, ide kell, hogy jöjjön!  P. Péter

 


A Selye János Egyetem Modern Filológiai Tanszékét több okból tartom kiválónak. Az egyik ilyen a tanárok, professzorok hozzáállása, szakmai rátermettsége. Tapasztalataim szerint tanáraink mindig motiválóan hatottak ránk, próbálták kihozni belőlünk a maximumot. Mindezt szakszerűen, emberségesen, igazságosan tették. A másik ok, hogy a számos lexikális tudás mellett olyan segítséget kaptunk az egyetem utáni élethez, melyek nagyban könnyíthetik a munkánkat az iskola padjain kívül. J. Szilvia

 


Amit az egyetemtől és azon belül az angol tanszéktől kaptam. Tantárgytól és oktatótól függetlenül mindig azt éreztem, hogy a maximumot próbálják meg kihozni belőlem és csoporttársaimból, és ezt mind olyan módszerrel és hozzáállással, amely teljes mértékben megerősített abban, hogy jól döntöttem, mikor a Selye János Egyetemet és az angol szakot választottam. Rengeteg kellemes emlék köt ahhoz az 5 évhez, amit itt eltöltöttem, és ez nem csak az egyetemi bulikra, gólyatáborokra igaz, hanem azon órákra, előadásokra és gyakorlatokra is, amelyeket máig emlegetünk csoporttársaimmal, ha összefutunk a "nagyvilágban". Ezt egyértelműen az oktatók fair hozzáállásának, illetve kreatív és innovatív oktatási módszereinek köszönhetem. Az egyetemen elsajátított tudás és az itt szerzett kapcsolatok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy később sikeresen elhelyezkedjek a szakmámban. Bízom benne, hogy amennyiben Te is a Selye János Egyetem Modern Filológiai Tanszékét választod, hasonló élményekről tudsz majd beszámolni az utókornak. Sikeres és élménydús egyetemi éveket kívánok! B.O.


Nekem egy élmény volt erre az egyetemre járni. Kiváló tanároktól tanulhattam, akik közül ugye sajnos egy valaki már nincs körünkben. Barátságos, otthonos volt a légkör, megtanultunk gondolkodni, kreatívan órát tervezni... Az egyetemi évek befejezése után pedig az elhelyezkedés is könnyen ment. Nem kerültem hátrányba a diplomám származása miatt, pedig sokan ettől rettegnek...

Egyetemes versike
Nem jártam én másik egyetemre,
csak erre az egyre,
mely fejlődésemet oly kerekké tette.
Méltán ajánlom Neked is,
ki most még a középiskolás karámon belül
lógatod lábadat bénán. Gyere el erre a helyre!
Sok kreatív, kedves, kegyes mentor vár,
hogy elméd megnyissa.
Gyere bátran! Szorgalmad
jutalma tudás, élmény, mely
diplomás fejjel is elkísér.
K.I.


Diplomaosztó beszéd N.N.