SJE főmenü

2017-es éves beszámoló a felsőoktatás helyzetéről

A szlovák kormány 2018. november 6-án tárgyalta az Oktatásügyi Minisztérium által beterjesztett, a szlovák felsőoktatás helyzetét elemző 2017-es beszámolót. A kormány által elfogadott beszámoló alapján elmondható, hogy egyetemünk 2017-ben is kiváló publikációs eredményeket tud felmutatni, hiszen valamennyi értékelt kategóriában az élmezőnyben végzett.

A felsőoktatási közintézmények publikációs tevékenységét bemutató összefoglaló szerint a SJE az egy oktatóra/kutatóra átszámolt összpublikációk kategóriájában az értékelt 20 szlovák felsőoktatási közintézmény között bronzérmes lett, azaz a kiváló 3. helyet szerezte meg, a monográfiák számát tekintve a 4. helyen, a „Current Contents Connect” adatbázisban megjelent kimenetek értékelésében a 7. helyen végzett, míg a professzori és docensi helyekre átszámolt monográfiák számában az előkelő 4. helyet foglalja el (lásd: publikációk-egyetemek rangsorolása 2017).

Az egyetem vezetése ezúton is köszönetét fejezi ki az egyetem oktatóinak és kutatóinak, hogy a publikációs tevékenység terén nyújtott teljesítményük által hozzájárultak a SJE kiemelkedő eredményéhez.

Külön öröm számunkra, hogy a szlovák felsőoktatásban az utóbbi években tapasztalható csökkenő tendencia ellenére, a SJE-en az idei akadémiai évben nőtt a hallgatók száma. Míg a tavalyi esztendőben 1731 hallgatónk volt, addig az idei évben ez a szám 1795 főre emelkedett. Mindez bizonyságul szolgál arra, hogy intézményünk iránt továbbra sem csökken az érdeklődés, és a SJE a minőségi, hallgatóközpontú oktatásának köszönhetően tizenöt év után is népszerű a továbbtanuló ifjúság körében (lásd: hallgatói létszámok).

spam vedelem