Hlavné menu UJS

Úspechy speváckeho zboru UJS

„Ľudský hlas je najkrajší nástroj.“ (Kodály)

Naozaj šťastným môže byť iba ten, koho duša je naplnená krásou umenia, kto už prežil silu hudby a vie, čo znamená bojovať za spoločný cieľ, a čím môžeme spôsobiť radosť sebe a iným. Na začiatku školského roka 2013/14 bol na Univerzite J. Selyeho založený spevácky zbor. Prácu začiatočného obdobia charakterizovali zborové skúšky a vytvorenie dobrého kolektívu zboru. Niektoré členky prvýkrát prežívali čaro viachlasnej hudby.

V období adventu mal zbor dva predstavenia: adventný koncert komárňanských škôl v reformovanom kostole a  vianočné stretnutie organizované univerzitou. Prvé úspechy a zážitky pôsobili na členov zboru tak, že sa s nadšením pripravovali na celoštátnu súťaž maďarských dospelých speváckych zborov Kodályove dni, ktorú organizujú trojročne v Galante. Na trojdňovej súťaži sa zbor umiestnil v zlatom pásme a získal cenu za štýlové a náladové prevedenie Kodályových bicínií.

Ďakujem každej členke zboru a korepetítorom za oddanú prácu, za podporu a povzbudzovanie. Dúfam, že v našej práci budeme i naďalej úspešne pokračovať a napredovať, čím prispejeme k zvyšovanie dobrej povesti Univerzity J. Selyeho.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem