Hlavné menu UJS

14. október 2020 – Nové opatrenia na UJS podľa príkazu rektora č. 20/2020

14. október 2020 –  Nové opatrenia na UJS podľa príkazu rektora č. 20/2020 - prechod na dištančné vzdelávanie, ubytovanie v ŠD, zahraničné pracovné cesty, nosenie rúšok a iné opatrenia

Rektor Univerzity J. Selyeho (ďalej len „rektor“ a „UJS“), ako štatutárny orgán UJS v súlade s § 10 ods.1 zákona číslo 131/2002 Z. z. o vysokých školách v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o VŠ“), pri výkone funkcie rektora UJS podľa čl. 44 ods. 1 a 3 Štatútu UJS, na základe mimoriadnej situácie vyhlásenej uznesením vlády Slovenskej republiky č. 111/2020 zo dňa 11. marca 2020 v súvislosti s ohrozením verejného zdravia z dôvodu ochorenia COVID-19, spôsobeným koronavírusom, a na základe odporúčania Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR - Manuálu opatrení pre vysoké školy  aktualizovaného 11. 10. 2020, v súvislosti s aktuálnou situáciou na Slovensku a v podmienkach UJS, vydáva príkaz rektora č. 20/2020:

I.

Nariaďujem nasledujúce opatrenia

  1. Na základe oznámenia dekanov fakúlt UJS s účinnosťou od 15. októbra 2020 do odvolania nariaďujem prechod na dištančnú formu vzdelávania v študijných programoch I. a II. stupňa v dennej aj externej forme a v kurzoch kvalifikačného vzdelávania, s výnimkou študentov posledných ročníkov I. a II. stupňa vysokoškolského štúdia, a frekventantom kvalifikačného vzdelávania, ktorí sa zúčastňujú pedagogickej praxe alebo inej odbornej praxe, ktorá je nevyhnutná k úspešnému ukončeniu štúdia na UJS. Vzdelávací proces dištančnou formou sa zabezpečuje formou online prednášok a cvičení, využívajúc platformy dostupné na UJS. Osobitnú výnimku  môže udeliť dekan fakulty po vyjadrení vedúceho katedry študentom, ktorí pracujú na záverečných prácach a potrebujú prístup do laboratórií, alebo do iných objektov UJS z dôvodu realizácie výskumu súvisiaceho s témou záverečnej práce, na základe ich žiadosti,
  2. Ubytovanie v ŠD Čajka bude v období dištančného vzdelávania na jednotlivých fakultách UJS naďalej zabezpečené pre všetkých doteraz ubytovaných študentov, ktorí o to prejavia záujem. Študenti ubytovaní v ŠD Čajka môžu využiť aj možnosti dané Domovým a ubytovacím poriadkom ŠD UJS (Smernica 9/2020), t. j. rezerváciu ubytovania alebo  skončenie ubytovania v študentskom domove. Ubytovaní študenti zostávajú v ŠD Čajka na vlastnú zodpovednosť, pričom sú povinní dodržiavať všetky protiepidemiologické opatrenia, a v prípade zhoršenia situácie sa podrobiť aj karanténnym opatreniam. Odporúčame študentom, aby zvážili závažnosť situácie a podľa možnosti opustili ŠD Čajka.
  3. Pre pedagogických zamestnancov naďalej zostáva v platnosti Článok I. bod 3. Príkazu rektora č. 12/2020, pričom všetky doterajšie návrhy budú po administratívnej kontrole aj naďalej akceptované. 
  4. Vyslanie zamestnanca na zahraničnú pracovnú cestu sa nepovoľuje. V osobitných odôvodnených prípadoch takúto pracovnú cestu môže povoliť, resp. nariadiť iba rektor UJS.
  5. Študenti a zamestnanci UJS sú povinní dodržiavať zákazy a príkazy a plniť aktuálne opatrenia nariadené v platných predpisoch a Úradom verejného zdravotníctva SR (ďalej len “ÚVZ SR”) a za súčasnej situácie sú povinní najmä nosiť rúško všade vo vnútorných i vonkajších priestoroch UJS, okrem špecifických situácií určených ÚVZ SR.
  6. Ak sa u študenta alebo zamestnanca objavia príznaky ochorenia COVID-19, alebo bol v kontakte s človekom pozitívne testovaným na prítomnosť koronavírusu v organizme a má Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (ďalej len “RÚVZ”) nariadenú domácu karanténu, alebo bol pozitívne testovaný na koronavírus, je povinný túto skutočnosť ohlásiť UJS na e-mailovú adresu: alebo telefonicky na telefónne číslo +421-35 3260 715.
  7. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré zodpovedajú známym príznakom nákazy ochorenia COVID -19, nesmie vstúpiť do priestorov UJS, vrátane jej súčastí.

II.

Spoločné a záverečné ustanovenia

  1. Opatrenia uvedené v tomto príkaze nadväzujú na opatrenia nariadené predchádzajúcimi príkazmi rektora, a doplňujú a v prípade odlišnej úpravy nahradzujú nariadenia uvedené v týchto príkazoch.
  2. Opatrenia uvedené v tomto príkaze boli schválené per rollam krízovým štábom, vedením a dekanmi UJS dňa 14. októbra 2020.
  3. Tento príkaz nadobúda platnosť dňom podpisu a účinnosť dňom 15. októbra 2020 a platí do odvolania.

V Komárne dňa 14. októbra 2020
Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD.
rektor UJS

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem