Hlavné menu UJS

Letná škola o strese (26.-30. 6. 2017)

V roku 2017 si pripomíname 110. výročie narodenia Hansa Selyeho, „otca stresu“, ktorý vyrástol a zmaturoval na benediktínskom Gymnáziu v Komárne, a považoval Komárno za svoje rodné mesto. Univerzita J. Selyeho preto v spolupráci s University of California/Irvine, School of Medicine organizuje od 26. do 30. júna 2017 letnú školu - Summer School on Stress. Kurz prebieha v angličtine a je akreditovaný na University of California/Irvine, School of Medicine, a bol zaevidovaný Akreditačnou radou SLK do Kalendára vzdelávacích podujatí CME (CM 796SK). Lektormi kurzu sú medzinárodne uznávaní odborníci v oblasti výskumu stresu. Účasť na tomto akreditovanom kurze s lektormi zo Spojených štátov a Európy, ktorý prebieha v spoluorganizácii významných domácich a medzinárodných inštitúcií, ako napr. Slovenská akadémia vied, Lekárska fakulta Unierzity Komenského, Univerzita Sv. Alžbety, Wien Medizinische Universität, Karlova Univerzita v Prahe a Debrecínska univerzita, je mimoriadnou a výnimočnou možnosťou pre študentov a odborníkov zo Slovenska a Európy zoznámiť sa s tematikou manažmentu stresu. Kurz ponúka možnosť prezentovať aj vlastný výskum a prácu v uvedenej oblasti.

Hlavnými lektormi medzinárodného kurzu o strese sú bývalí študenti Hansa Selyeho, profesori Sándor Szabó, Árpád Somogyi a Yvette Taché.

Kurz je pokračovaním jubilejných podujatí na počesť pomenovateľa našej ustanovizne, Hansa Selyeho. V januári t.r. bola otvorená na našej univerzite stála výstava s názvom Hans Selye: Vznik a základy stresu, následne v letnom semestri bola ponuka voliteľných predmetov rozšírená o nový predmet s názvom „Biologické základy stresu, zvyšovanie efektívnosti“. Cieľom jubilejných podujatí je zachovanie tradícií a diela Selyeho a ich sprístupnenie čo najširšej verejnosti.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem