Hlavné menu UJS

Správa z Medzinárodnej vedeckej konferencie 2017 Univerzity J. Selyeho

Medzinárodná vedecká konferencia našej univerzity, ktorá sa každoročne koná na začiatku akademického roka, sa tento rok uskutočnila  v dňoch 12.-13. septembra 2017 s podnázvom „Hodnota, kvalita a konkurencieschopnosť – výzvy 21. storočia“ v 7 sekciách v konferenčnom centre našej alma mater. Konferenciu  otvoril rektor univerzity Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD., súčasne aj odborný gestor podujatia. V úvodnej časti konferencie odzneli dve prednášky pozvaných plenárnych prednášateľov. Prvým prednášateľom bol vedecký pracovník Dr. János Setényi, expert na vzdelávanie, ktorého prednáška sa týkala školy zameranej na vzdelávanie v XXI. storočí. Druhým prednášateľom bol generálny sekretár Bankovej asociácie Maďarska (Magyar Bankszövetség) Dr. Levente Kovács s prednáškou „Ekonomika a hospodársko-etické otázky v znamení reformácie“. Obidve plenárne prednášky so svojim obsahom nových vedeckých výsledkov a poznatkov prispeli k vysokej odbornej úrovni podujatia. Po plenárnych prednáškach bola otvorená výstava pri príležitosti 500. výročia reformácie, ktorú otvoril kultúrny historik Dr. Máté Milisits.

V 5 zborníkoch konferencie bolo vydaných 140 publikácií, medzinárodnej konferencie sa tento rok zúčastnilo 120 prednášateľov v nasledovných sekciách:

Moderné informačno-komunikačné technológie a ich úloha vo vede a vzdelávaní

Spoločenské a ekonomické trendy, vzájomné vzťahy (väzby) v 21. storočí

Vyučovanie cudzích jazykov v 21. storočí – tradícia a inovácia

Úloha učiteľa a motivácie vo výchovno-vzdelávacom procese

Zdravotne a sociálne znevýhodnení žiaci

Aktuálne otázky hungaristiky a slovakistiky

Reformácia kedysi a dnes

Univerzita J. Selyeho aj touto konferenciou preukazuje svoju angažovanosť v oblasti vedy a výskumu. Konferencia poskytla možnosť na otvorenú výmenu skúseností a názorov, na budovanie kontaktov a zosúladenie výskumných programov a cieľov, a ďalej posilnila dobrú povesť našej univerzity v domácom ako aj v medzinárodnom akademickom prostredí.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem