Hlavné menu UJS

Záverečné podujatie programu Erasmus na Univerzite J. Selyeho

Univerzita J. Selyeho, ktorá tento rok oslavuje 15. výročie svojho založenia, okrem svojich štandardných vzdelávacích a vedeckovýskumných povinností kladie veľký dôraz aj na vytváranie a rozvíjanie medzinárodných vzťahov.

Dňa 20. mája 2019 sa konalo záverečné podujatie programu medzinárodnej mobility študentov, VŠ učiteľov a zamestnancov, č. projektu Erasmus+ 2017-1-SK01-KA103-035159, zamerané na disemináciu poznatkov, skúseností a výsledkov tohto dvojročného projektu.

Po uvítacom príhovore Györgya Juhásza, rektora univerzity, v ktorom vyzdvihol možnosti výmeny skúseností a spoznávania jazykov a kultúr iných štátov, prevzal slovo József Liszka, prorektor pre medzinárodné vzťahy našej univerzity a následne viedol celé podujatie. Ako prvá prednášala pani docentka Beáta Brestenská, odstupujúca predsedníčka Správnej rady SAAIC, ktorá vo svojej prednáške zdôraznila dôležitosť mobilitných programov. Ako povedala, ich iniciátorom bola pred štyrmi rokmi práve komárňanská univerzita. Adriana Kinczerová, univerzitná koordinátorka programu Erasmus hovorila o neustále sa zvyšujúcom záujme aj vďaka ustavične sa rozširujúcim možnostiam. Univerzita má v súčasnosti uzatvorených 104 zmlúv s 57 európskymi inštitúciami.

Následne prebiehali rôzne referáty, v rámci ktorých informovali o svojich  študijných, vzdelávacích a odborných skúsenostiach študenti, učitelia a zamestnanci, ktorí sa programu na maďarskej, rumunskej, českej, poľskej a talianskej pôde zúčastnili. Pestrosť referátov potvrdila výhody programu Erasmus, vďaka ktorému môžu naši absolventi obohatení o schopnosť obstáť aj na medzinárodnej pôde, sebavedome vykročiť na trh práce.
 
 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem