Hlavné menu UJS

15 rokov UJS

V nadväznosti na 15. výročie založenia UJS sa konajú vedecko-vzdelávacie prednášky organizované pre študentov UJS, študentov stredných škôl a občanov mesta Komárno. V rámci týchto podujatí majú účastníci možnosť nahliadnuť do oblastí historických, politických, filozofických, teologických a literárnych vied.
 
Prvé dve prednášky sa uskutočnili na Pedagogickej fakulte UJS. Z prednášky profesora Andrása Mészárosa  sme sa prostredníctvom literatúry oboznámili so vzťahom medzi láskou a večnosťou, ženskou múdrosťou a vytrvalosťou smrti a lásky. Profesor Barna Bodó rozprával o tom, čo znamená žiť v diaspóre a prechádzať z jednej kultúry do druhej. Naše dve posledné semestrálne prednášky sa konali v Konferenčnom centre UJS. Účastníci prednášky profesora Krisztiána Ungváryho získali prehľad o udalostiach revolúcie z roku 1956 z rôznych uhlov. Spisovateľka Daniela Kapitáňová diskutovala s poslucháčmi o literatúre, o možnostiach a formách maďarsko-slovenského (slovensko-maďarského) spolužitia v Komárne.
 
Séria jubilejných podujatí UJS pokračuje 22. januára 2020 prednáškou  profesora Csabu Kissa Gy.
 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem