Hlavné menu UJS

9. marec 2020: Ďalšie opatrenia UJS v súvislosti so šírením koronavírusu

V súvislosti s aktuálnou situáciou na Slovensku, po konzultácii s úradmi verejného zdravotníctva a vzhľadom na dostupné informácie ohľadom šírenia koronavírusu UJS zavádza tieto preventívne opatrenia:
 
1. Od 10. marca 2020 do 22. marca 2020 sa na univerzite prerušuje prezenčná forma výučby. Vzdelávanie sa bude uskutočňovať inými vhodnými metódami podľa pokynov dekanov fakúlt. Pedagógom sa odporúča využívanie alternatívnych metód výučby (e-learning, atď.). Opatrenie sa týka študentov v dennej aj externej forme štúdia.
 
2. Rektor UJS ukladá dekanom informovať pedagógov a študentov o aktuálnej situácii. Pre zamestnancov univerzity platí riadny pracovný režim, odporúča sa zváženie čerpania dovolenky, v prípade záujmu možno pedagogickým zamestnancom zabezpečiť iné formy pracovného režimu, o čom je potrebné upovedomiť vedenie univerzity. Pedagogickým zamestnancom nad 65 rokov a zamestnancom trpiacim závažnými chronickými a onkologickými ochoreniami sa odporúča zvážiť svoju prítomnosť na pracovisku a po dohode so svojim nadriadeným zvážiť prácu na doma.
 
3. Budovy UJS budú otvorené od 7.00 do 16.00 hod. Výnimku tvorí Športové centrum, ktoré po celú dobu prerušenia prezenčnej výučby bude zatvorené.
 
4. Výpožička kníh v univerzitnej knižnici sa realizuje elektronicky. Výdaj kníh sa uskutoční po dohode so zamestnancami knižnice.
 
5. Vedenie univerzity odporúča študentom ubytovaným v študentských domovoch, aby odcestovali domov. Študentské domovy ostávajú v prevádzke, avšak univerzita si vyhradzuje právo v prípade potreby internáty uzavrieť. Do študentských domovov je cudzím osobám vstup zakázaný!
 
6. Univerzita odporúča zamestnancom svojich fakúlt a súčastí nezúčastniť sa hromadných akcií, vyhnúť sa organizovaniu a účasti na takýchto podujatiach.
 
7. Vedenie univerzity aj naďalej odporúča všetkým zamestnancom a študentom necestovať do zahraničia a v rámci Slovenska ani do miest s výskytom koronavírusu.
 
8. Študentom a zamestnancom univerzity sa odporúča, aby po návrate zo zahraničia alebo v prípade, že by mohli dôjsť do styku s osobami s podozrením na nákazu koronavírusom, ostali 2 týždne doma podľa pokynov dekanov fakúlt v prípade zamestnancov zaradených na fakulte alebo kvestora univerzity v prípade ostatných zamestnancov. Žiadame našich študentov a zamestnancov, aby aj naďalej sledovali aktuálne informácie, webové stránky univerzity, fakúlt a svoje univerzitné e-mailové schránky.
 
Opatrenia boli schválené na zasadnutí vedenia UJS rozšíreného o dekanov fakúlt a členov krízového štábu dňa 9. 3. 2020. 
 
Všetky uvedené opatrenia platia do odvolania!

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem