Hlavné menu UJS

10. apríl 2020 – Pokyny pre odhlásenie z ubytovania v študentských domovoch UJS

Rektor Univerzity J. Selyeho (ďalej len „rektor“ a „UJS“), ako štatutárny orgán UJS v súlade s § 10 ods.1 zákona číslo 131/2002 Z. z. o vysokých školách v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o VŠ“), pri výkone funkcie rektora UJS podľa čl. 44 ods. 1 a 3 Štatútu UJS, v súvislosti s aktuálnou situáciou na Slovensku, na základe informácií o nebezpečenstve šírenia nákazy s koronavírusom (COVID-19) a v nadväznosti na opatrenia vyhlásené vládou SR, vydávam nasledovný príkaz:

Uvedený príkaz sa bude plniť v zmysle nasledovných pokynov, ktoré sú stanovené pre Študentské domovy (ďalej „ŠD“) Čajka 1 a Čajka 2 

Článok 1

Všeobecne záväzné pokyny

Pri vstupe do jednotlivých budov ŠD Čajka 1 a Čajka 2 UJS je potrebné dodržiavať nasledovné opatrenia:

  1. Osobám so zdravotnými problémami respiračného charakteru, zvýšenej teploty a pod., alebo ktorí sa vrátili z oblasti, kde bol výskyt prípadov ochorenia COVID-19, alebo ak boli v kontakte s osobami, u ktorých je riziko, že boli nakazené týmto ochorením, alebo sú nakazené, je zakázané vstupovať do budov ŠD UJS.
  2. V prípade uvedených zdravotných indikácií, alebo keď sa študent nemôže dostaviť k odhláseniu z ubytovania, je možné na určený termín a stanovený čas splnomocniť písomne osobu, ktorá študenta odhlási z ubytovania. Splnomocnená osoba sa pri vstupe preukáže občianskym preukazom.
  3. Pri vstupe do ŠD Čajka sa vyžaduje ochrana tváre a rúk. Povinné sú ochranné rúška a rukavice.
  4. Pri odhlásení študent :
  • zoberie si všetky osobné veci a prinesené elektrospotrebiče,
  • odovzdá kľúče,
  • odovzdá správe ŠD celý inventár s príslušenstvom,
  • uhradí spôsobené škody a nedoplatky za ubytovanie,
  • odhlási sa z evidencie u príslušného pracovníka ŠD,
  • po vykonaní týchto činností  urýchlene opustí budovu.
  1. Študent izbu odovzdá upratanú a  komunálny odpad vynesie na určené miesto.
  2. Vstupy do budov budú regulované tak, aby boli rešpektované všetky pravidlá pre zabezpečenie predchádzaniu šírenia nového koronavírusu a choroby COVID-19.
  3. Študenti sú povinní počas čakania pred budovami dodržiavať všetky pravidlá pre zabezpečenie predchádzaniu šírenia nového koronavírusu a choroby COVID-19 a dodržiavať odstup minimálne 2m od seba
  4. Tento príkaz platí pre všetkých študentov 1., 2. a 3. stupňa vysokoškolského štúdia ubytovaných v ŠD Čajka 1 a 2 okrem zahraničných študentov.
  5. Odubytovanie zahraničných študentov sa bude riešiť, ak to daná epidemiologická situácia dovolí a bude umožnené im vstúpiť na územie Slovenskej republiky.

Článok 2

Pokyny pre odhlásenie z ubytovania

Celý proces predčasného ukončenia ubytovania študentov bude realizovaný od 15. 4. 2020 do 30. 4. 2020 v ŠD Čajka 1 a ŠD Čajka 2  v čase od 7,00 hod do 15,00 hod. Odhlásenie z ubytovania bude zabezpečované priebežne, v určený deň a v stanovenom časovom termíne nasledovne:

  1. Odhlasovanie a vysťahovanie je v súčasnosti organizované pre študentov s trvalým alebo prechodným pobytom v  Slovenskej republike.
  2. Na webovej stránke www.ujs.sk/kikoltozes si študent zarezervuje dátum a hodinu, kedy chce vstúpiť do budovy ŠD Čajka 1 a 2.
  3. Po rezervácii termínu je nutné schválenie riaditeľa ŠD, o čom študent dostane upovedomenie. Po schválení rezervácie môže študent vstúpiť do budovy ŠD Čajka 1 a 2.
  4. Do budovy ŠD Čajka môže vstúpiť len ubytovaný študent, ktorý má schválenú rezerváciu alebo ním písomne poverená osoba. Iné neubytované osoby majú do budovy vstup zakázaný.
  5. Na vysťahovanie má študent rezervované 60 minút. Po vypršaní tohto časového intervalu je študent povinný opustiť budovu ŠD Čajka 1 a Čajka 2.  

Článok 3

Platobné podmienky poplatku za ubytovanie

  1. „Zmluva o ubytovaní zaniká“ v zmysle čl. 4 ods. 3 písm. e)  k 13. 3. 2020.
  2. Ubytovacie poplatky na akademický rok 2019/2020 sa menia nasledovne:
  • poplatok za september :                           60 €
  • poplatok za október:                                 60 €
  • poplatok za november:                             60 €
  • poplatok za december:                             60 €
  • poplatok za január:                                   60 €
  • poplatok za február:                                  60 €
  • poplatok za marec:                                   25 €

poplatok za akademický rok 2019/20:     385 €

  1. Ubytovací poplatok je každý ubytovaný študent povinný uhradiť bankovým prevodom na účet uvedený v Zmluve o ubytovaní.
  2. Študentom sa budú preplatky za ubytovanie pri dodržaní podmienok predčasného ukončenia ubytovania priebežne poukazovať od 13. 3. 2020 na číslo účtu, ktoré študent uviedol v „Zmluve o ubytovaní“.

Článok 4

Záverečné ustanovenia

  1. Ak študent nedodrží stanovený termín a čas odhlásenia z ubytovania, musí požiadať o ďalší termín, ktorý sa mu poskytne iba v odôvodnených prípadoch a s určitým časovým odstupom.
  2. Výnimky k tomuto príkazu má možnosť posúdiť a schváliť riaditeľ ŠD, o čom následne písomne informuje kvestora UJS.
  3. Reorganizácia a presťahovanie ubytovaných študentov je v kompetencii riaditeľa ŠD.
  4. Toto rozhodnutie nadobúda platnosť dňom podpisu a účinnosť dňom zverejnenia.
  5. Opatrenia uvedené v tomto príkaze boli schválené krízovým štábom UJS formou per rollam rokovania dňa 9. apríla 2020.

V Komárne 9. apríla 2020
Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD. rektor UJS

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem