Hlavné menu UJS

30. apríl 2020 – Nové opatrenia UJS v súvislosti so šírením nákazy s koronavírusom

Rektor Univerzity J. Selyeho (ďalej len „rektor“ a „UJS“), ako štatutárny orgán UJS v súlade s § 10 ods.1 zákona číslo 131/2002 Z. z. o vysokých školách v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o VŠ“), pri výkone funkcie rektora UJS podľa čl. 44 ods. 1 a 3 Štatútu UJS, na základe mimoriadnej situácie vyhlásenej uznesením vlády Slovenskej republiky č. 111/2020 zo dňa 11. marca 2020 v súvislosti s ohrozením verejného zdravia z dôvodu ochorenia COVID-19, spôsobeným koronavírusom, v súvislosti s aktuálnou situáciou na Slovensku a v podmienkach UJS , vydávam nasledovný príkaz rektora č. 9/2020:

Článok I.

Nariaďujem nasledujúce opatrenia

  1. Fungovanie UJS bude od 1. mája 2020 zabezpečované v rámci núdzového režimu v čase od 7.00 hod do 16.00 hod. pre všetkých zamestnancov  (pedagogických/nepedagogických), ktorí sa zdržiavajú  a vykonávajú  prácu na pracovisku v priestoroch UJS v záujme zabezpečenia chodu pracoviska, vrátane  upratovania, údržby a dezinfekcie pracoviska, za podmienok nariadených príkazom rektora UJS.
     
  2. Splnomocňujem týmto príkazom dekanov fakúlt, kvestora, riaditeľov účelových zariadení UJS postupovať podľa zákona č. 66/2020 Z. z., ktorým sa dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov (ďalej „zákon“), vrátane rozhodnutia o rozvrhnutí pracovného času zamestnanca. 
     
  3. Je na rozhodnutí kvestora, dekana, riaditeľa účelového zariadenia UJS, ktorým zamestnancom umožní pracovať doma alebo postupuje podľa § 250b ods. 6 zákona. To sa nevzťahuje na zamestnancov, ktorých prítomnosť na pracovisku je nevyhnutná, podľa rozhodnutia príslušných vedúcich zamestnancov podľa bodu 4. tohto príkazu.
     
  4. Zoznam zamestnancov, prítomnosť ktorých je nevyhnutná na pracovisku v priestoroch UJS pre zabezpečenie chodu pracoviska, vrátane upratovania, údržby a dezinfekcie pracoviska, prípadne je potrebné, aby svoju prácu vykonávali v kombinovanom režime, t.j. sčasti doma a sčasti na pracovisku, vypracujú do 30.apríla 2020 dekani fakúlt, riaditelia účelových zariadení UJS a kvestor.
     
  5. Pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci ak nečerpajú dovolenku, ale vykonávajú prácu doma, alebo sa podieľajú na zabezpečení chodu pracoviska, sa môžu počas tohto obdobia zdržiavať v objektoch UJS iba za účelom plnenia pracovných úloh. Zoznam zamestnancov podľa predchádzajúcej vety oznámi príslušný vedúci zamestnanec pre každý deň vedúcemu Prevádzkového oddelenia UJS najmenej 24 hodín pred začatím ich pracovnej činnosti.
     
  6. Zamestnanci, ktorí vykonávajú prácu v kombinovanom režime, teda časť pracovného času vykonávajú prácu, a časť pracovného času prácu nevykonávajú pre prekážku v práci na strane zamestnávateľa za čas, počas ktorého zamestnanec vykonáva prácu,  bude mať vyplatenú plnú výšku funkčného platu a za čas, počas ktorého prácu nevykonáva pre prekážku v práci na strane zamestnávateľa, bude mať platenú náhradu mzdy vo výške 80% funkčného platu.
     
  7. Zabezpečiť primeranú úpravu pracovnoprávnych vzťahov podľa bodu 3. tohto príkazu a to na všetkých fakultách a  účelových zariadeniach UJS. Zodpovední: dekani a vedúci účelových zariadení, kvestor
  1. Podľa § 250b ods. 4 zákona dočerpať nevyčerpanú dovolenku za rok 2019 do konca mája 2020. V prípade, nedočerpania dovolenky zamestnancom, odôvodní tento krok písomne príslušný vedúci zamestnanec. 
     
  2. Príslušným vedúcim zamestnancom prijať potrebné opatrenia do 10. mája 2020, a tým zabezpečiť hygienické a pracovné podmienky na výkon práce administratívnych zamestnancov na ich pracovisku.

Článok II.

Záverečné ustanovenia

  1. Opatrenia, uvedené v tomto príkaze boli schválené krízovým štábom a per rollam a Vedením UJS dňa 29. apríla 2020.
  2. Opatrenia, uvedené v tomto príkaze nadväzujú na opatrenia, nariadené predchádzajúcimi príkazmi rektora, a doplňujú a v prípade odlišnej úpravy nahradzujú nariadenia uvedené v týchto príkazoch.
  3. Opatrenia, uvedené v tomto príkaze, platia od 1. mája 2020 do odvolania, najneskôr do odvolania vyhlásenej mimoriadnej situácie.
  4. Tento príkaz nadobúda platnosť a účinnosť dňom podpisu.

V Komárne 30. apríla 2020
Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD.
rektor UJS

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem