Hlavné menu UJS

23. jún 2020 - Nové opatrenia na UJS

Rektor Univerzity J. Selyeho (ďalej len „rektor“ a „UJS“), ako štatutárny orgán UJS v súlade s § 10 ods.1 zákona číslo 131/2002 Z. z. o vysokých školách v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o VŠ“), pri výkone funkcie rektora UJS podľa čl. 44 ods. 1 a 3 Štatútu UJS, na základe mimoriadnej situácie vyhlásenej uznesením vlády Slovenskej republiky č. 111/2020 zo dňa 11. marca 2020 v súvislosti s ohrozením verejného zdravia z dôvodu ochorenia COVID-19, spôsobeným koronavírusom, v súvislosti s aktuálnou situáciou na Slovensku a v podmienkach UJS, vydal príkaz rektora č. 13/2020:

I.

Nariaďujem nasledujúce opatrenia

  1. Naďalej zostávajú v platnosti hygienické opatrenia vyplývajúce z platných predpisov a opatrení, a opatrenia nariadené v prechádzajúcich príkazoch rektora s nasledovnou úpravou:

Vstupovať a zdržiavať sa v priestoroch UJS možno len s prekrytými hornými dýchacími cestami (rúško, šál, šatka), s výnimkou

  • zamestnancov vykonávajúcich prácu v spoločnom pracovnom priestore, ak sú od seba, alebo od iných osôb vzdialení minimálne 2 metre, alebo pre zamestnanca, ktorý sa nachádza na pracovisku sám.
  • pedagogických zamestnancov alebo ďalších zamestnancov v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu,
  • študentov pri konaní štátnych skúšok.
  1. Súčasne sa odporúča vychádzať a pohybovať sa na verejnosti a v priestoroch UJS s prekrytím horných dýchacích ciest (nos, ústa) ako je napríklad rúško, šál, šatka pre osoby neuvedené vo výnimkách vyššie, pokiaľ je ich vzdialenosť od osôb, ktoré s nimi nežijú v spoločnej domácnosti menšia ako 2 metre.
  2. Zrušuje sa zákaz zamestnaneckých a študentských mobilít do a zo zahraničia, do a z krajín, ktoré podľa Opatrenia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky umožňujú vstup do krajiny, aj návrat do Slovenskej republiky bez karanténnych opatrení.
  1. Zrušuje sa povinnosť zaistiť meranie telesnej teploty určeným osobám pri vstupe do objektov UJS.
  1. Pri konaní zasadnutí a schôdzí samosprávnych orgánov podľa zákona sa ukladá povinnosť zabezpečiť opatrenia podľa Opatrení Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia č. OLP/5091/2020 zo dňa 19. 06. 2020.
  1. S účinnosťou od 23. 06. 2020 sa zrušuje opatrenie o zrušení všetkých hromadných podujatí v priestoroch UJS v prípade účasti menej ako 500 osôb pri dodržaní všetkých hygienických noriem a opatrení nariadených predchádzajúcimi príkazmi rektora UJS  a  opatrení hlavného hygienika Úradu verejného zdravotníctva SR.

II.

Spoločné a záverečné ustanovenia

  1. Opatrenia uvedené v tomto príkaze boli schválené per rollam vedením UJS dňa 22. 06. 2020.
  2. Opatrenia uvedené v tomto príkaze nadväzujú na opatrenia nariadené predchádzajúcimi príkazmi rektora, a doplňujú a v prípade odlišnej úpravy nahradzujú nariadenia uvedené v týchto príkazoch.
  3. Tento príkaz nadobúda platnosť dňom podpisu a účinnosť dňom 23. 06. 2020.

V Komárne 23. 06. 2020
 Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD.
rektor UJS

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem