Hlavné menu UJS

Členovia Poradného výboru Rámcového dohovoru Rady Európy na UJS

Členovia Poradného výboru Rámcového dohovoru Rady Európy (pani Alexandra Castro z Portugalska, pani Aliona Grossu z Moldavska a pán Mikko Puumalainen z Fínska) navštívili 9. septembra 2021 Univerzitu J. Selyeho, kde prijal hostí rektor György Juhász, prorektorka Renáta Machová a predsedníčka Akademického senátu UJS Andrea Puskás.
 
Rámcový dohovor o ochrane národnostných menšín je komplexnou medzinárodnou zmluvou zameranou na ochranu práv osôb patriacich k národnostným menšinám. Dodržiavanie rámcového dohovoru monitoruje Výbor ministrov Rady Európy spolu s Poradným výborom pre rámcový dohovor, ktorý pozostáva z 18 nezávislých expertov. Poradný výbor rámcového dohovoru navštevuje každý štát každých päť rokov, aby monitoroval implementáciu rámcového dohovoru. Rámcový dohovor je účinný v 39 štátoch. Slovenská republika ratifikovala rámcový dohovor v roku 1995 a poslednú návštevu tejto záležitosti uskutočnili členovia výboru v roku 2014.
 
Po každej návšteve prijme poradný výbor stanovisko, o ktorom rozhodnú príslušné orgány.
 
Viac informácií o rámcovom dohovore a poradnom výbore:
 
 
Znenie rámcového dohovoru je dostupné v maďarčine nižšie: https://www.torvenytar.sk/zakon-342
 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem