Hlavné menu UJS

Otvorenie akademického roka na UJS

 V aule konferenčného centra Univerzity J. Selyeho sa dňa 17. septembra 2021 konala akademická slávnosť pri príležitosti slávnostného otvorenia akademického roka 2021/2022. Výnimočnú atmosféru podujatia umocnil i slávnostný akt inaugurácie rektora našej univerzity, Györgya Juhásza, ktorého za rektora UJS vymenovala prezidentka SR Zuzana Čaputová s účinnosťou od 1. februára 2021.
 
Slávnostnej udalosti sa zúčastnili - v počte zodpovedajúcom karanténnemu obdobiu - najvyšší akademickí funkcionári vysokoškolských inštitúcií SR a Maďarska, ďalej mnohí domáci a zahraniční poprední predstavitelia diplomatického zboru, politického, verejného, vedeckého a kultúrneho života. Pri príležitosti slávnostného otvorenia nového akademického roka na UJS predniesol slávnostný príhovor rektor univerzity György Juhász. V prejave oboznámil prítomných s aktuálnym počtom študentov, informoval o priebehu virtuálneho akademického roka a o úspešných aktivitách univerzity v predchádzajúcom období.
 
Po prejave rektora sa akademickej obci prihovoril podpredseda parlamentu SR Gábor Grendel, ktorého s príhovorom nasledoval primátor mesta Komárno Béla Keszegh. Peter Kónya, rektor Presovskej univerzity v Prešove pozdravil prítomných v mene predsedu SRK, Rudolfa Kropila.
 
Slávnostná udalosť pokračovala inauguráciou dekana Fakulty ekonómie a informatiky Petra Csibu a dekana Reformovanej teologickej fakulty Alfréda Somogyiho.
 
Po slávnostnom akte sa konalo odovzdanie diplomu o úspešnom ukončení habilitačného konania Alfrédovi Somogyimu.
 
Za významnú publikačnú činnosť mohli prevziať Cenu rektora  vedecko-pedagogickí zamestnanci našej univerzity. V zmysle tradícií našej alma mater na slávnostnej udalosti študenti prvého ročníka zložili sľub prednesený predsedom Študentskej samosprávy UJS, Adamom Páldim.
 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem