Hlavné menu UJS

Stanovisko Akademického senátu Univerzity J. Selyeho

Akademický senát Univerzity J. Selyeho zásadne odmieta predložený návrh novely Zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vyjadruje kategorický nesúhlas s navrhovaným oklieštením akademických práv a slobôd ako aj s oklieštením kompetencií akademického senátu a súhlasí so stanoviskom Rady vysokých škôl Slovenskej republiky k predloženému návrhu novelizácie vysokoškolskej legislatívy zo dňa 26. októbra 2021.

Akademický senát Univerzity J. Selyeho podporuje protestný pochod dňa 16. novembra 2021 o 13:00 na Šafárikovom námestí v Bratislave.

Akademický senát Univerzity J. Selyeho vyzýva členov akademickej obce UJS, aby podpísali petíciu za zachovanie akademickej samosprávy na vysokých školách, ktorú spustili Slovenská technická univerzita, Univerzita Komenského, Rada vysokých škôl a Študentská rada vysokých škôl s podporou Klubu dekanov.

Petíciu je možné podporiť na:

https://www.peticie.com/peticia_za_zachovanie_akademickej_samospravy_na_vysokych_kolach

V Komárne, 11.11.2021

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem