Hlavné menu UJS

Delegácia našej univerzity sa zúčastnila na krátkodobom programe mobility v Rumunsku

Delegácia našej univerzity sa v dňoch 15. - 20. augusta 2022 zúčastnila programu Erasmus BIP v Cluj-Napoce. Program organizovala Reformovaná hudobná a pedagogická fakulta Univerzity Babes-Bolyai v Cluj-Napoce, v spolupráci s Reformovanou teologickou akadémiou v Sárospataku a s našou univerzitou.


Počas skupinovej mobility na účely vzdelávania a odbornej prípravy účastníci rozvíjali svoju osobnosť a sebavedomenie pod vedením Dr. Lászlóa Andrása Ráda. Počas tejto časti školenia sa pozornosť sústredila na zvyšovanie povedomia o špecifických kultúrnych kontextoch a na pochopenie rozdielov a podobností medzi rôznymi životnými štýlami.

Interaktívne školenie, ktoré koordinovala dekanka fakulty Dr. Olga Lukács, bolo zamerané na otázky identity, dilemy národnostnej menšiny, vzťah kultúry a náboženstva, ich vzájomné ovplyvňovanie a systém vzťahov medzi menšinami a väčšinou. Hlavným posolstvom bola dôležitosť zachovávania vlastných náboženských hodnôt a potreba rozvíjať kultúrnu toleranciu.

Školenie bolo vďaka hostiteľom obohatené aj  prehliadkou stavebného a prírodného dedičstva.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem