Hlavné menu UJS

Vyhlásenie UJS k situácii po 17. 11. 2022

K očakávaným protestným akciám po 17. novembri 2022 prijalo vedenie a predsedníctvo Akademického senátu UJS nasledovné vyhlásenie:

Vedenie a akademická obec UJS naďalej podporuje požiadavky, ktoré vo svojom vyhlásení “Zabráňme kolapsu vysokých škôl na Slovensku” skoncipovala Slovenská rektorská konferencia (SRK) dňa 13. septembra 2022. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR odvtedy prijalo niekoľko opatrení na zlepšenie situácie.

Rada vysokých škôl SR (RVŠ) vo svojom uznesení zo dňa 26. októbra 2022 (https://www.radavs.sk/mdocs-posts/uznesenia-zo-zasadnutia-plena-rady-vysokych-skol-sr-zo-dna-26-10-2022/?mdocs-cat=null) pozitívne hodnotila prejavenú dôveru ministra školstva k vysokému školstvu na Slovensku, no vysoké školy naďalej trvajú na svojich požiadavkách sformulovaných vo vyhlásení SRK. UJS je neoddeliteľnou súčasťou slovenského vysokého školstva, preto podobne ako ostatné vysoké školy, po 17. novembri 2022 nebude realizovať protestné prerušenie výučby. Ak vláda SR nesplní požiadavky z vyhlásenia, väčšina vysokých škôl zotrvá v protestnej pohotovosti a bude naďalej pripravená na iné formy protestu, ktoré budú špecifikované neskôr.

UJS vyhlasuje, že má v úmysle čo najdlhšie zachovať prezenčnú formu vzdelávania, keďže priamy kontakt učiteľov so študentmi nenahradí žiadne alternatívne riešenie (ako sa to zistilo počas pandémie koronavírusu). Vyslovujeme nádej, že výsledky ďalších rokovaní budú prijateľné pre všetky dotyčné strany.

V Komárne 8. novembra 2022

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem