Hlavné menu UJS

AKTUALITÁSOK

DANUBE RECTOR´S CONFERENCE–DRC

 
The 2023 Annual Meeting of the Danube Rectors' Conference was hosted at the West University of Timisoara, Romania, from October 19 to 20, 2023. Celebrating the 40th anniversary of the establishment of the Danube Rectors’ Conference in 1983, the DRC Permanent Secretariat presented the 40th DRC Anniversary Publication.
 
 
Inspireurope+ webinar: Collaboration with industry and society to support researchers at risk.
The recording and presentations are now available on the attendee platform - https://web-eur.cvent.com/attendee-login?
You can also watch the recording on EUA's Youtube channel - https://www.youtube.com/watch?v=ZbkCRLH8kGM
 
- Prezentácia EUA projektu - NEWLEAD „Shaping the future of leadership development for univerzitných lídrov v Európe“ 25. 10. 2023 od 16.00 do 18.00 h (hybridné podujatia, online registrácia <https://eua.eu/events/280-shaping-the-future-of-leadership-development-for-university-leaders-in-europe.html> ). Projekt sa zameriava na rozvoj riadenia VŠ v európskom meradle.

- Prieskum o podpore vysokoškolského vzdelávania na Ukrajine <https://eua.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_9YcvyqYob6rpuRg>  (iniciatíva #HE4UA) – žiadosť o širokú distribúciu. Iniciatíva je výsledkom odporúčaní EUA o podpore UA vysokoškolského sektora, ktorá identifikovala rozšírenú spoluprácu a koordináciu ako kľúčový faktor úspechu.

- CoARA (Coalition for Advancing Research Assessment) – zo SR zatiaľ 1 signatár. 7. 11. 2022 SRK spoluorganizovala seminár "Národné perspektívy reformy hodnotenia výskumu“ (odkaz <https://www.srk.sk/sk/podujatia/konferencie-a-seminare/605-seminar-narodne-perspektivy-reformy-hodnotenia-vyskumu> ). EUA je spolupredseda pracovnej skupine pre reformu hodnotenia akademickej kariéry. PS vyvinie súbor nástrojov na hodnotenie akademickej kariéry, pričom zohľadní všetky poslania VŠ a široký rozsah činností, zručností a kompetencií akademických pracovníkov v rôznych fázach ich kariéry. Úplný zoznam PS a národných pobočiek CoARA bol zverejnený (odkaz <https://coara.eu/news/formation-of-first-coara-working-groups-and-national-chapters/> ). Začalo sa aj druhé kolo výzvy PS CoARA s termínom vyjadrenia záujmu do 2. 10. 2023 (odkaz <https://coara.eu/news/second-round-in-the-2023-call-for-working-group-proposals/> ).

- EUA organizuje sériu webinárov pre členov na demystifikáciu nového Európskeho výskumného priestoru (ERA) (čo ERA znamená pre VŠ, prečo by to malo zaujímať lídrov VŠ, ako sa môžu VŠ zapojiť do formovania ERA) – odkaz <https://web-eur.cvent.com/event/ad4e1573-ad23-4740-a7c1-1ca7dde4bd58/regProcessStep1> .
 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem