Hlavné menu UJS

Fórum o stave odborného vzdelávania v maďarskom jazyku na Slovensku

Univerzita J. Selyeho zorganizovala dňa 19. apríla 2024 fórum o odbornom vzdelávaní v jazyku maďarskom na Slovensku. Na konzultácii sa zúčastnili Dr. Balázs Hankó, štátny tajomník Maďarska zodpovedný pre inovácie a vysoké školstvo, Dr. Veronika Varga-Bajusz, zástupkyňa štátneho tajomníka Maďarska pre vysoké školstvo, Dr. András Hajdú, zástupca štátneho tajomníka pre analýzu verejnej politiky, Dr. Ádám Csepeti, zástupca štátneho tajomníka pre koordináciu strategických záležitostí, Mgr. Béla Keszegh, primátor mesta Komárno, Ing. Tibor Csenger, podpredseda Nitrianskeho samosprávneho kraja a PhDr. Ádám Czibula, PhD., riaditeľ dcérskej spoločnosti BGA Zrt.

Našu univerzitu reprezentovali rektor Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD. a prorektor prof. RNDr. János Tóth, PhD.

Účastníci analyzovali súčasný stav odborného vzdelávania a prípravy, zmapovali nedostatkové profesie a na záver sformulovali odporúčania na zlepšenie zistených nedostatkov.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem