Hlavné menu UJS

Výzva na predkladanie návrhov na kandidátov na členov Správnej rady Univerzity J. Selyeho

V súlade s novelou zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o vysokých školách“), ktorou sa upravujú kompetencie správnej rady verejnej vysokej školy a určujú pravidlá jej kreovania, vyhlasuje Univerzita J. Selyeho (ďalej len „UJS“) výzvu na predkladanie návrhov na kandidátov na členov Správnej rady Univerzity J. Selyeho.

  • Subjekty oprávnené predkladať návrhy (navrhovateľ)

Návrhy kandidátov na členov správnej rady verejnej vysokej školy predkladajú akademickému senátu verejnej vysokej školy a ministrovi školstva

- právnické osoby zapísané do registra mimovládnych neziskových organizácií,
- obce,
- samosprávne kraje,
- Slovenská akadémia vied,
- verejné výskumné inštitúcie
- ďalšie právnické osoby, ktoré sú držiteľmi osvedčenia o spôsobilosti vykonávať výskum a vývoj okrem vysokých škôl,
- reprezentatívne združenia zamestnávateľov,
- múzeá,
- galérie,
- divadlá.

  • Všeobecné predpoklady a podmienky na kandidátov (navrhovaná osoba)

Členmi správnej rady verejnej vysokej školy sú najmä významné vedecké osobnosti alebo umelecké osobnosti, predstavitelia verejného života na celoštátnej úrovni alebo na regionálnej úrovni a významní predstavitelia podnikateľskej oblasti v súlade s poslaním verejnej vysokej školy alebo osoby, ktoré majú skúsenosti v oblasti nakladania s majetkom a finančnými prostriedkami právnickej osoby.

Za člena správnej rady verejnej vysokej školy možno zvoliť alebo vymenovať len osobu, ktorá má najmenej vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa, má najmenej štyri roky praxe v riadení v právnickej osobe a schopnosti v oblasti nakladania s majetkom a finančnými prostriedkami právnickej osoby.

  • Nezlučiteľnosť funkcie člena správnej rady

Funkcia člena správnej rady verejnej vysokej školy je nezlučiteľná s funkciou poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, člena vlády, štátneho tajomníka, rektora, prorektora, dekana a vedúceho súčasti vysokej školy, ktorá nie je fakultou; členmi správnej rady nesmú byť ani ich závislé osoby.

Funkcia člena správnej rady verejnej vysokej školy je nezlučiteľná so štátnozamestnaneckým pomerom v služobnom úrade, ktorým je ministerstvo, s pracovným pomerom s ministerstvom alebo ním zriadenou rozpočtovou organizáciou alebo príspevkovou organizáciou, s členstvom v akademickej obci príslušnej verejnej vysokej školy a s členstvom v správnej rade inej vysokej školy.

Nezlučiteľnosť člena správnej rady verejnej vysokej školy s funkciami uvedenými vyššie bude potrebné aby kandidát preukázal v prípade, že bude vybraný a navrhnutý na vymenovanie, t.j. v čase vymenovania do funkcie.

  • Návrh na kandidáta na člena musí obsahovať:

1. profesijný životopis navrhovanej osoby

2. súhlas navrhovanej osoby s kandidatúrou

3. čestné vyhlásenie o splnení podmienky podľa § 40 ods. 4 Zákona o vysokých školách, o skutočnosti, že spĺňa podmienky členstva v SR UJS a že je u neho/nej vylúčená nezlučiteľnosť funkcií s prípadným členstvom v SR UJS,

4. úradne overená fotokópia diplomu preukazujúceho vysokoškolské vzdelanie najmenej 1. stupňa,

5. súhlas kandidáta na člena rady so zverejnením životopisu a so spracovaním osobných údajov podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov na účely výberu členov Správnej rady UJS

Kompletné návrhy je možné podávať predsedníčke Akademického senátu UJS do 7. októbra 2022 v písomnej forme v zalepenej obálke označenej „Návrh na kandidáta na člena SR UJS“ na adresu:

doc. PaedDr. Andrea Puskás, PhD.
predsedníčka Akademického senátu Univerzity J. Selyeho
Bratislavská cesta 3322
94501 Komárno

Predkladateľ návrhu je povinný na prednej strane zalepenej obálky s návrhom uviesť svoj názov, resp. obchodné meno a úplnú adresu.
Komárno, 12. septembra 2022


Príloha 1 na stiahnutie

SÚHLAS  S  NOMINÁCIOU

za kandidáta na člena správnej rady Univerzity J. Selyeho

 

Meno, priezvisko, titul:

Dátum narodenia:

Rodné číslo:

Adresa trvalého pobytu:

Tel. kontakt:

E-mailová adresa:

Týmto záväzne vyhlasujem a svojim podpisom potvrdzujem, že súhlasím s návrhom .................... (doplniť názov inštitúcie predkladajúcej návrh) byť nominovaný za kandidáta na člena správnej rady Univerzity J. Selyeho.

 

V ......................................

 

Dňa .................................. 

 

.....................................................

vlastnoručný podpis


Príloha 2 na stiahnutie

Č e s t n é  v y h l á s e n i e

o splnení podmienok uvedených v § 40 ods. 3 zákona o vysokých školách

 

Meno, priezvisko, titul:

Dátum narodenia:

Rodné číslo:

Adresa trvalého pobytu:

Tel. kontakt:

E-mailová adresa:

Týmto záväzne vyhlasujem a svojim podpisom potvrdzujem, že spĺňam všetky podmienky na výkon funkcie člena správnej rady Univerzity J. Selyeho podľa § 40 ods. 3 zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, t. j.:

  • mám najmenej vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa
  • mám najmenej štyri roky praxe v riadení v právnickej osobe
  • mám schopnosti v oblasti nakladania s majetkom a finančnými prostriedkami právnickej osoby

V ......................................

 

Dňa ..................................  

 

 .....................................................

vlastnoručný podpis


Príloha 3 na stiahnutie

SÚHLAS  KANDIDÁTA

so zverejnením životopisu a so spracovaním osobných údajov

 

Meno, priezvisko, titul:

Dátum narodenia:

Rodné číslo:

Adresa trvalého pobytu:

Tel. kontakt:

E-mailová adresa:

Týmto súhlasím so zverejnením životopisu a so spracovaním osobných údajov podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov na účely výberu členov Správnej rady Univerzity J. Selyeho.


V ......................................

 

Dňa .................................. 

.....................................................

vlastnoručný podpis

 

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem