ujs logo ujs logo ujs logoujs logo

Hlavné menu UJS

Učiteľstvo (Mgr.)


Základné informácie

Forma štúdia: denná
Titul absolventov: Mgr.
Dĺžka štúdia: 2 akad. roky / 4 semestre
Informácie o vyučovacích jazykoch: Maďarský a/alebo slovenský, anglický, nemecký
Poplatok za štúdium: V prípade prekročenia štandardnej dĺžky štúdia alebo v prípade súbežného štúdia sa platí študijné za akad. rok. Ďalšie informácie onedlho tu.


Prečo

Absolvent magisterského štúdia:

- podrobne pozná súvislosti a teórie daného odboru,

- pozná špecifické metódy výskumu svojej odbornej oblasti,

- ovláda terminológiu svojho odboru,

- je pripravený na doktorandské štúdium (PhD.) v danom alebo príbuznom odbore,

- získa kvalifikáciu na vyučovanie predmetov svojej kombinácie na základných a stredných školách.

Podmienky prijatia

Vysokoškolské vzdelanie bakalárskeho stupňa zodpovedajúce zvolenému odboru. Predloženie overeného dokladu o ukončení 1. stupňa vysokoškolského štúdia v deň zápisu.

Doručenie vyplnenej prihlášky. Povinné dokumenty tu.  V prípade elektronickej prihlášky (https://e-prihlaska.ujs.sk) po schválení údajov vytlačí uchádzač prihlášku zo systému, a podá ju na poštu.

Doklad o  vzdelaní získaný v zahraničí (diplom Bc) je potrebné nostrifikovať. Podrobnejšie informácie tu.

Pre uchádzačov z ostatných členských štátov EÚ platia tie isté podmienky ako pre občanov SR.

Prijímacie konanie

- termín podania prihlášky tu. (Doručenie vyplnenej prihlášky a jej príloh).

- rozhodnutie o prijatí: o prijatí sa pripraví písomné rozhodnutie v priebehu 30 dní od registrácie, resp. doručenia prihlášky.

- elektronická spätná väzba: do dátumu stanoveného v rozhodnutí o prijatí potvrdí uchádzač svoj zámer zapísať sa na akademický rok 2017/2018 vo forme elektronickej potvrdenky v informačnom systéme univerzity (https://ais2.ujs.sk).

Naše odporúčania

- Prednosťou je účasť na študentsko-vedeckých konferenciách, recitačných a iných súťažiach.

Vítané sú znalosť cudzieho jazyka, užívateľské zručnosti Microsoft Office a organizačné schopnosti.

Ešte k tomu


Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem